Bloggen & jag

I Uggleblogg samlar jag resurser, webbplatser, program och idéer som jag tror kan vara till glädje i skolan. När jag en gång startade bloggen var det snarast en hemlig sida där jag samlade resurser och länkar bara för min egen skull. Det var helt enkelt mer praktiskt att lägga de allra bästa länkarna i en blogg istället för att bara spara dem som Favoriter. I bloggen kan man ju förklara vad det är som är bra med länkarna.

Efter något år insåg jag att kanske fler än jag kunde ha nytta av det jag tycker är spännande och började sprida adressen till bloggen så smått. Ytterligare något år senare insåg jag vilken glädje jag skulle kunna ha av andras idéer och kommentarer (visst var jag trög som tog så lång tid på mig att fatta det). När jag i december 2007 flyttade med mig min blogg in på skolbloggen.se var det just med kommunikation i fokus. Här är det smidigare och roligare att kommentera, och dessutom hoppas jag förstås att många pedagoger kommer att samlas här.

Åsa K, december 2007

Åsa K – eller Ugglemamma
Ofta tänker jag att det är min bakgrund som förskollärare som präglat mitt sätt att se på datorer. Jag ser på dem precis som jag en gång såg på tomma mjölkkartonger – det är bara fantasin som begränsar vad man kan göra med dem. Alla smarta och billiga lösningar som gör att datorn ännu mer blir ett verktyg för skapande och kommunikation gör mig passionerat förtjust.

Jag arbetar som IKT-pedagog på Högskolan Kristianstad samt med de två webbresurserna PIM och Multimediabyrån för Skolverket. Den här bloggen är dock min personliga och det är jag själv som står för innehållet. Eftersom jag har det roligaste jobb jag kan tänka mig handlar ändå mycket i bloggen om just sådant som jag jobbar med.

Har du träffat på mig på någon av de många communities där jag periodvis vistas känner du mig troligen som Ugglemamma. Det är för att jag är en riktig nattuggla.

Camla

Hej! Vilken intressant och bra blogg du har :) Kommer garanterat att göra fler besök. Ha en trevlig dag/Camla

Johan

Hej Åsa! Snubblade in på din blogg och fastnade en timma – viken toppenkälla till inspiration! Skönt engagemang! Tack!

Stellan

Hej Åsa!

Jag sitter och klurar lite på en artikel till WordPressklubbens nya sajt på wordpressklubben.se. Tänkte skriva något om WordPress i skolan, och då tänkte jag på dig.
Har du lust att ge lite input i ämnet? I så fall kan du väl mejla mig?

Susanne

Hej och tack för välkomnande kommentar på vår nystartade matteblogg på pedagogbloggar! Vi kommer nog att ha nytta av dina kunskaper där, eftersom en del av oss aldrig bloggat förr. Själv är jag en inbiten bloggare sedan mer än tre år tillbaka och ser ett sådant forum som perfekt för den mattediskussion vi vill ha i vår kommun. Jag har gett bl.a. din uggleblogg som länktips till mina icke-bloggande kollegor för att de ska komma in i ”bloggeriet”. Just nu försöker jag få dem registrerade som användare, vilket är nog så besvärligt, men jag ger inte upp utan litar på att de hittar hjälp hos dig och multimediabyrån.

Åsa K

Tack Joachim! Känner jag dig rätt så har du redan tidigare en hög hjärnhastighet och många goda idéer :-)

Joachim Thornström

Toppensida Åsa!

Enda problemet är att min hjärna nu går igång i 110 km/h!

/J

Åsa K

Jepp, jag vet! En gång byggde jag och förskolebarnen ett hus av mjölkkartonger i Bohuslän. Det fick plats minst fyra barn i huset. Åtmonstone om de var ganska små.

Vad spännande med ert bloggprojekt! Jag ska följa er.

skageracksfyror

Hej Ugglemamman! Tack för all inspiration & alla bra infofilmer! Har precis börjat blogga på engelska & svenska med min klass. Dina inlägg & artiklar har varit till stor hjälp. Fortsätt att fylla på med ideer. Här på västkusten är mjölkkartongerna JÄTTESTORA! Det får plats precis hur mycket som helst……….

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *