Animoto

Animoto har jag skrivit om för något år sedan, så jag är fredagslat och klistrar in lite av vad jag skrev då. Det var ett trevligt återbesök.

Animoto går det lätt som en plätt att fixa ett bildspel med massor av effekter. Ladda upp bilderna, välj musik och sedan är det klart. På sedvanligt vis går det sedan att få en embed-kod för att publicera inlägget på bloggen.

Bildspel av typen Animoto-short är gratis och blir 30 sekunder långa. Längre bildspel kostar tre dollar styck alternativt 30 dollar om året. Det finns musik att välja direkt på sajten och det går även att ladda upp egen musik. Effekter genereras automatiskt för att passa den musik du valt.

utbildningsradion

Nä, nån vår är inte i sikte…jo kanske lite ändå, men snövallarna är fortfarande höga här i Sundsvall! Var det månne två agilityhundar där i filmen också…? ja de brukar i alla fall ofta se ut så, och jag funderar på att gå en sån kurs med min lilla borderterrier…

Ditt material (på mulitmediabyrån och PIM) har jag ofta haft användning av som lärare, och nu som mediepedagog på UR.
Ville passa på att säga att vi på UR påbörjat detta med bloggar också, och bland de första är Skrivbloggen, där främst pedagoger i åk 4-6 är målgruppen. Här skriver lärare debattinlägg om skrivundervisning, eller tankar utifrån vardagen som svensklärare, och här bjuds på många konkreta skrivtips.
http://www.ur.se/skrivbloggen
Välkommen!! //marie.hallen@ur.se