Extrahera bilder ur Officedokument

Liten varning! Det är hög nördfaktor på det här inlägget. Om du inte blir ett dugg lycklig av ord som extrahera i datorsammanhang så rekommenderar jag att du rullar lite längre ner på sidan. Där fiunns mycket roligare grejer.

Men om du emellanåt sitter med dokument skapade i Word eller PowerPoint och önskar att du kunde extrahera bilderna som bildfiler är detta trick jag lärt mig på The Rapid eLearning Blog suveränt:

  • Se till att dokumentet är sparat som docx respektive pptx.
  • Använd ett zip-program och extrahera filen. The Rapid eLearning Blog rekommenderar 7-Zip. Vet inte om det funkar med andra.
  • Magic! Det skapas en mapp med en lång rad filer. Någonstans i mappen finns en mapp som heter Media. I den mappen finns alla bilderna som enskilda filer.

mappar

Det går på två röda sekunder. I kväll hade jag två doc-filer och en rtf-fil som jag behövde få ut bilderna från. Inga problem. Bara att spara om dem som docx först.

The Rapid eLearning Blog är för övrigt en kul blogg med ganska många udda PowerPoint-trick. För ett par månader sedan visade jag ett roligt sätt att göra silhuettbilder som jag lärt mig där. Det är lite mindre nördigt, och väldigt kul.

One thought on “Extrahera bilder ur Officedokument

  • 2009-10-16 at 08:48
    Permalink

    Nice one…. detta borde jag ju veta men hade ingen anning om..

Comments are closed.