Generera mera

Det finns mängder av webbplatser där man enkelt kan generera roliga bilder, texter, banners och mycket annat. På The Generator Blog finns en fantastisk lista. Kanongrejer att ha i sin verktygslåda och plocka fram vid olika tillfällen.

Varför inte till exempel använda Yearbook Yourself som en start kring ett arbete om mode, trender och reklampåverkan. Eller till ett arbete om modern historia.

yearbookyourself

(Steget där man ska välja köpcentrum fattade jag inte först – men det är bara för att få tips om var man kan köpa grejer som passar till stilen. Bilderna blir de samma vad man än väljer.)

FD’s Bighugelabs har jag skrivit om tidigare. Där finns hur mycket som helst!

The Generator Blog hittade jag via Fodey, där man bland annat kan göra tidningar, filmklappor och animerade ninjatexter.

newspaper

Och tipset om Fodey hittade jag på IT-mammans nya blogg. Men det kanske redan har framgått :-)

4 thoughts on “Generera mera

 • 2008-08-17 at 09:35
  Permalink

  Himla kul med yearbooken :)! Hade själv en sådan där 80-talspudelfrilla…. svartvitrandiga thights, vit båtringad skjorta och nitbälte & pumps! Kanske man skulle komma till jobbet i det en dag…. tror inte det…!

  Jaha då var det dags att börja om att jobba i morgon… både roligt och tungt samtidigt.

  Ha det så bra och jag ser fram emot att följa din blogg.

  Ulla-Karin

 • 2008-08-12 at 20:05
  Permalink

  Bredpennan, tack! Och tack för länken till din blogg. En gång i tiden kämpade jag hårt för att lära mig kalligrafi. Det gick inte så himla bra, men en del lärde jag mig… upp och ner. Jag är vänsterhänt nämligen, och efter en del experimenterande kom jag på att om jag skrev upp och ner så släpade jag inte handen i bläcket. Jag brukar säga att min första motivering till att lära mig använda datorer var att jag ville kunna skriva vackert utan problem av vänsterhäntheten.
  :-)
  IT-mamman… hmmm, vad kostar det. Kanske den där adressen som du håller så himla hemlig 😉

 • 2008-08-12 at 19:55
  Permalink

  Du hitttar till många bra platser! Följer din blogg – och vill tacka!

 • 2008-08-12 at 18:29
  Permalink

  Men darling! Jag är rörd av all denna peppning och publicitet. Vad kostar det? 😉

Comments are closed.