Grunderna i Photoshop

Moderskeppet finns den bästa svenska resurs jag någonsin sett om Photoshop. Det finns hur mycket som helst att upptäcka, men missa inte onlinekursen Grunderna i Photoshop.

Hela tre timmars videokurs där Mattias visar dig allt du behöver veta för att komma igång med Photoshop. Dessutom är det snyggt, trevligt och alldeles underbart på alla sätt.

moderskeppet-grunderna

Du kan se kursen online direkt, ladda ner den gratis för att bränna en DVD själv eller köpa den färdigbränd på skiva. Och det är verkligen gratis. Inga trick eller förbehåll. Undrar du varför Mattias och Fredrik är så generösa kan du läsa här.

Efter att du gått igenom grunderna hittar du massor av roliga tillämpningar och fördjupningar i Guider och Video/Podd-TV.

Gänget bakom Moderskeppet har en resurs om Photoshop Elements också – bildbehandla.se. Den är inte alls lika välfylld, men väl värd att besöka för den som är intresserad av Photoshop Elements. Icke minst får man i Videoguiderna en inspirerande introduktion till en del av vad som går att göra.

6 thoughts on “Grunderna i Photoshop

 • 2008-03-06 at 10:34
  Permalink

  Det var ju som ett smörgåsbord :-)
  Jag kan plugga i många år till!!! Insikten gör mig så GLAD.

  Samarbete mellan högskolor kallas det du gör :-)

 • 2008-03-05 at 20:49
  Permalink

  Blir ju helt superintresserad! Jag har ju tänkt så himla länge att försöka reda ut Photo Shop. Det ligger liksom och triggar mig därbak hela tiden. Och när jag nu fick det som en del av kursen i Kristianstad SAMTIDIGT som Illustrator och sjuttioelva begrepp inom grafisk design som är helt nya så kände jag bara HJÄLP. Det här går bara inte :-(

  Urban taxering. Smaka på ordet. Inne i huvudet är det blankt. Har aldrig sett nån. Aldrig hört någon göra det. Och känner mig rätt nollställd. Men jag är en kämpare *kämpa kämpa*. Ska fixa det!

  Men med hjälp av de länkar du tipsat om så tror jag nog att jag ska klara det ändå. Och jag kommer definitivt att anmäla mig till Jönköping i höst för då är min IKT-kurs slut och då tror jag att jag kan fixa den parallellt med ”Webbdesign och interaktiva medier”.

  Finns det inga distanskurser som berör IKT (förutom den jag läser i Vänersborg) eller hur man kan arbeta med ljud/bild i klassrummet. Det får väl vara en ”personlig distanskurs” i sådana fall där man betar av allt på Multimediabyrån :-)

  Än en gång – stort tack!!!

 • 2008-03-05 at 17:55
  Permalink

  Tja, i det här fallet är det väl snarast Mattias som räddar ditt liv 😉 Hm, nu hamnar jag i en lite knepig situation…. givetvis vill jag helst av allt att du ska vara studerande hos oss! Heja Högskolan Kristianstad! Men när det nu gäller Photoshop så måste jag berätta att Högskolan i Jönköping har en distanskurs om Digital bildbehandling i Photoshop med Mattias som lärare, som bygger i mycket hög grad video-föreläsningar. Info om kursen finns på http://www.moderskeppet.se/kurser/distanskurs/index.php
  Men vi kan väl bestämma att du går klart kursen hos oss först, och så kan du kolla in Jönköping om du vill lära dig mera Photoshop 😉

 • 2008-03-05 at 17:14
  Permalink

  Du har räddat mitt liv. Eller i alla fall nästan :-) Äntligen kan jag börja lite konkretare än i min kursbok på 476 sidor. Jag har just plöjt igenom en sån bok i ”Illustrator” och nu vill jag bara få luta mig tillbaka och förstå Photoshop.

  Tack, tack, tack!

Comments are closed.