Höstnytt på Multimediabyrån

Mörka ruggiga höstkvällar är det skönt att sitta inne vid datorn. Multimediabyrån bjuder på en hel rad nyheter att lysa upp höstmörkret med:

Any Video Converter är ett praktiskt verktyg för dig som har en nyare videokamera. Håkan visar hur du enkelt konverterar filer till ett format som går att redigera i till exempel MovieMaker.

Det nya skräckfilmspusslet är en riktig höjdare. Karl Malbert har använt Myna för att göra en nyverion av ett av sina fantastiska musikpussel. När du klickar på länken kommer du rakt in i Myna och in ett färdigt arrangemang där Kalle berättar hur det fungerar. Efter att du lyssnat på instruktionerna kan du radera instruktionen, arrangera om musik och ljudeffekter, spela in eget tal och slutligen spara som en helt egen spökberättelse.

Nils Sundberg har varit på besök på Rävekärrs förskola och berättar om hur man där arbetar med matematiska begrepp i lek och utforskande arbete.

I trekvartarna Upptäck orden och Enkäter online berättar jag om två av mina favorittjänster just nu.

Två tidigare publicerade favoriter lyfts också fram, lagom att återupptäcka till höstlovet. Det omfattande temat Resa i språkmiljöer innehåller reportage som beskriver levande språkliga verksamheter från förskola till gymnasieskola. I Spelmaskinen, som tidigare varit publicerad på PIM, visar Eva hur man kan konsturera egna spel i PowerPoint.

mmb-okt09

Camilla Ohlsson

Skräckpusslet var en höjdare! Skall genast användas!

Och massor av grattis till priset! Vi på högskolan är så glada att ha dig!

Camilla