I samma båt

Jag tror inte jag gjort någon föreläsning det senaste året utan att inspireras av och berätta om sådant jag lärt mig via bloggen. Just idag använde jag bland annat material från IT-mamman, från när kajsasi’s elever började i ettan samt från Erica. Andra dagar är det andras idéer och material jag lånar glatt av. På samma vis som jag hoppas ni lånar från mig. Tack alla för att ni finns!

Själva presentationen finns på SlideBoom. Men det är bara några få bilder och jag pratade i 90 minuter, så jag vet just inte om den är något att se. Förutom att det är kul att se att det gick så bra att bädda in YouTube-filmer i Powerpoint med nya iSpring Converter 4.2. En gång krashade PPT, men sedan gick det bra.

De flesta av er har jag aldrig träffat, ändå räknar jag er utan att tveka till mitt nära nätverk. Vi sitter liksom alla i samma båt, och med hjälp av varandra är det en fröjd att navigera bland IT-vågorna. Och detta leder fram till en unik bild:

pim-gala-090603

Ugglemamman och IT-mamman i samma båt, för första gången även i fysisk form. Foto: Nils Sundberg. Tack till dig med!

IT-mamman

Jag blir rörd. Ni behövs alla och jag är så glad att ni finns! Kram till dig Åsa! Hoppas Nils bild också går under Creative Commons för jag tänker låna den. Om inte, tjoa är du snäll!

maria

Det mesta är redan sagt – men återigen, tack för att NI finns!!
Och bilden är jättefin 🙂

bubbles

”Pedagogbloggar” och andra lärarbloggar är verkligen till stöd och hjälp när man går på lite nya stigar, och att hitta ”favoriter” som man kan utvecklas tillsammans med är värdefullt.
Det känns roligt och utmanande att få säga att jag har 25 års erfarenhet av att jobba i förändrad pedagogisk verksamhet (och inte 25x 1år) och det är otroligt spännande!
Jag säger som öpedagogen…Tack för att Ni finns! 😀

Jessica

Och jag är OFTA här och kikar!
Jag har sen ett par år en arbetsblogg där målgruppen är mina elever, sen har jag haft en blogg med mer privat karaktär – och nu ytterligare en…kan inte låta bli. Det är ju så lätt – och den som tror att det är tidskrävade tror fel. Tvärtom skulle jag säga. Jag använder framförallt min elevblogg som ett arbetsredskap som har blivit oumbärligt.
Tack själv hörru!

Öpedagogen

Att inspireras och utvecklas via alla pedagogbloggar här på nätet är det bästa som hänt mig under mina 10 år som lärare. Under detta år som jag bloggat och läst ”alla” andras bloggar har jag skolutvecklats så till den grad. Jag är inte samma lärare idag som jag var för ett år sedan. Jag har ett djupare tänk kring lärande, forskning OCH IT-användandet i skolan.

Jag tackar och bockar tillbaka och säger: Tack för att DU finns 😀