IT i lärarutbildningen

I våras fick jag till min glädje utmaningen att tänka till kring vilka IT-kompetenser en lärarutbildare behöver. Det blev den här filmen.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/IbWZb-xSfDM” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

7 thoughts on “IT i lärarutbildningen

 • 2009-09-12 at 16:42
  Permalink

  Hoppas att din film inspirerar alla, lärare, lärarutbildare, rektorer, skolledare etc för att IT ska vara en naturlig del av den svenska skolan :) Bra jobbat, som vanligt 😉

 • 2009-09-11 at 10:09
  Permalink

  Riktigt informativt och sammanfattande! Så här vill jag verkligen att det ska se ut i klassrummen :)! Definitivt en film att visas upp både här och där, och fundera omkring!

 • 2009-09-10 at 07:00
  Permalink

  Härligt film som visar bredd och variation – IT som poesi – tänker alltid på 1800-talets dröm om ett allkonstverk när jag ser hur alla de här möjligheterna hamnar i ett sammanhang, ett rum vi tar i besittning någonstans

 • 2009-09-09 at 22:00
  Permalink

  Jättebra Åsa
  Jag säger också det här ska jag visa, det visar jag för kollegorna både dom som är lärarutbildare och och dom ”andra”.

 • Pingback: Vad behöver pedagogerna kunna? « 1 till 1 på Haganäs

 • 2009-09-09 at 12:06
  Permalink

  Vilken jättefin sammanfattning, Åsa! Jag skall visa den för mina skolledare! Har du funderat kring i vilken miljö IT i skolan bör ha för att vi skall få till en förändring i att nyttja tekniken i lärandet? Hur organiseradet av lärandet bör vara? Heppell´s BSF-projekt i UK? Jag lyssnade på Clare Johnson, National Strategy på BETT i år och fortfarande är det väldigt låg användning i UK trots tillgång till all teknik och all satsning så nästa steg var att försöka ändra kulturen. Så, du som är så klok, har du några tankar kring det?

Comments are closed.