Jalbum 8

Jalbum är en programvara som hjälper dig att snabbt och lätt göra fotoalbum på nätet. Programmet har funnits i flera år och bara blivit bättre och bättre.

jalbum

I version 8 finns bland annat möjlighet att göra enklare bildredigering direkt i programmet. Det är också lätt som en plätt att ladda upp det färdiga albumet till Internet. Du kan antingen ladda upp det till Jalbums tjänst, där du får 30 MB gratis om du registrerar dig, eller till vilken egen ftp-server som helst.

En riktigt trevlig finess med Jalbum är att det finns en bra bit över 100 skins som gör att du lätt ändrar utseende på ditt album. Några få följer med när du laddar ner programmet, fler kan du hämta på Jalbums webbplats. Jag förälskade mig bums i PhotoStack och gjorde på bara några minuter detta album av några av försommarens foton.

Klicka för att öppna albumet

Gillar du design och skriptning kan du också skapa egna skins och dela med dig av dem på Jalbums webbplats.

Jalbum är ett av de där nätprojekten som får mig att le glatt och tro på både människan och nätet. En idé som vuxit och samlat ett stort team som hjälps åt. Lite extra kul är det att grundaren är svensk.

One thought on “Jalbum 8

Comments are closed.