Ljud via BlogDesk

Det finns en utmärkt beskrivning på Pedagogbloggars hjälpsidor om hur du lägger in ljud genom att logga in på din blogg och ladda upp en fil. Det går att göra via BlogDesk också. Det är en process i två steg, men de går ruskigt kvickt. Kolla här:

 [kml_flashembed movie="http://www.distans.hkr.se/osa/bloggfilmer/blogdesk-ljud/blogdesk-ljud.swf" width="400" height="318" wmode="transparent" /]

Det här är så lätt! Och så roligt! Och så användbart! Tänk vad enkelt det blir att göra en klassradio, till exempel. Tänk dock på att ditt totala filutrymme på Pedagogbloggar är 100MB, så om du experimenterar kan det vara klokt att använda någorlunda små filer så du inte slår i taket bums. 

OBS! Den här beskrivningen fungerar kanske bara för Pedagogbloggar – eller snarare för bloggar som använder Anarchy Plugin. Men det går att göra på liknande sätt mot andra bloggar.

3 thoughts on “Ljud via BlogDesk

 • 2008-01-05 at 00:57
  Permalink

  Näpp, tricket med ljud funkar inte på wordpress.com – eller snarare. det bord kunna funka men för att få lov att ladda upp mp3-filer måste man ha ett betalkonto. Det är i och för sig inte så dyrt – 20 dollar för 1 GB i ett år.

  OM man har det så borde det funka att skriva [audio smartupload] och få spelaren direkt, eftersom de använder ett annat plugin för ljud. (Fast man ska inte skriva smartupload – det ska man ju göra via BlogDesk.)

 • 2008-01-05 at 00:42
  Permalink

  Vem vet om det inte kommer ett elevbloggar också :-) Men i vilket fall som helst – om du funderar på ett skolprojekt på Pedagogbloggar så tveka inte kontakta Richard. Han är både trevlig och positiv.

  Förresten – tricket med ljud via BlogDesk funkar kanske mot wordpress.com också. Jag ska be att få låna dotterns WordPress och testa.

 • 2008-01-04 at 23:02
  Permalink

  Det verkar ju jättebra! Men kan eleverna ha konto hos Pedagogbloggar? Jag trodde det bara var till för pedagoger?

Comments are closed.