Miro Community

Miro Community är en riktigt trevlig tjänst för att bygga en videoportal. Det är inte en tjänst för videolagring, utan filmerna ska redan finnas online. Vad du kan göra med Miro Community är att sammanställa filmer från olika lagringsplatser samt kategorisera dem just så som det passar ditt syfte.

Så vitt jag kan förstå har Miro stöd för alla videosidor som har embedkod, men det funkar särskilt enkelt med YouTube, blip.tv och Vimeo. Den har även stöd för RSS – så det borde funka fint ihop med en podcasttjänst.

En manual finns i Miro Communitys wiki.

En funktion jag gillar är att det går att ha en Submit a video-knapp, så att besökare kan skicka in filmlänkar. Dessa inskickade länkar får sedan godkännas av en administratör innan de publiceras i siten. På ett gratiskonto kan man ha en administratör och totalt 500 filmer.

Miro Community borde vara absolut perfekt för en skola och det var absolut perfekt för oss som under de senaste åren spridit ut våra filmer på olika YouTube- och Vimeo-konton. Hela våren har vi pratat om att vi borde testa Miro Community för att få lite ordning på våra filmer, och nu har det blivit av. Så här fin blev vår Miro-sajt:

mirobild

Välkommen till lrc-hkr.mirocommunity.org.