Moderskeppet labbar

Fantastiska Moderskeppet har idag öppnat en helt ny del av sin webbplats. Missa inte labbet.moderskeppet.se om du är sugen på avancerade tricks. Webbplatsen vänder sig till de som redan kan Photoshop och vill lära sig mer. Samtidigt är den en plats för gänget bakom Moderskeppet att testa nya grepp i sin undervisning.

moderskeppet-labbet

Den verkligt praktiska skolnyttan med labbet är kanske något begränsad, men webbplatsen är ett guldexempel på det som är en av Moderskeppets hörnstenar – det ska vara roligt att lära sig Photoshop. Och detta är roligt! Den första filmen visar en kanske inte så användbar, men ack så cool, rastereffekt. Jätteläckert!

Och när det är roligt så vill man lära sig. Och när man vill lära sig blir det roligt. Och när det blir svårt så blir man sugen på att ta reda på grunderna. På så vis är Moderskeppet en inspiration för alla lärare – så här kan man bygga sin undervisning. Vem bygger en liknande resurs om historia eller statistik? Eller finns det? Lämna gärna tips i kommentarerna! (Jag har en begränsning på två länkar per kommentar för att undvika reklam-spam, men man kan lägga flera kommentarer om man har flera tips.)

Moderskeppet har varit en av mina favoritplatser på nätet i flera år. Jag jublar och applåderar över att de bara fortsätter och fortsätter att utvecklas. Snyggt jobbat!

2 thoughts on “Moderskeppet labbar

Comments are closed.