P2 – bloggtema för gruppblogg

P2 är ett bloggtema för wordpress speciellt utvecklat för gruppbloggar och inspirerat av Twitter. Se filmen här hur det fungerar, eller testa i demobloggen för att se hur de nästlade kommentarerna funkar.


Det ser så trevligt ut att jag genast funderar på att skaffa mig ännu en blogg…. Någon som vill vara med?

P2 finns (än så länge?) inte tillgängligt på Pedagogbloggar, utan vill du omedelbart ha en blogg av den här typen får du antingen skapa dig en blogg på WordPress.com eller ladda hem P2 + WordPress och installera på egen server.

4 thoughts on “P2 – bloggtema för gruppblogg

 • 2009-04-15 at 23:43
  Permalink

  @Richard. Jag tror det skulle kunna vara ett användbart template för en klassblogg. Men jag vet inte hur efterfrågat det är. Kanske blir jag bara lite förförd för att den ser så läcker ut.
  :-)
  @Joachim. Ja du, vad skiljer den från ett forum egentligen. Jag funderar fortfarande på det. Kanske att inläggen presenteras i sin helhet och i bloggordning med det nyaste först (fast så är det ju i vissa forum också). Kanske blir jag bara lite förförd för att den ser så läcker ut.
  :-)
  Förresten Joachim, när det gäller att mikroblogga i grupp. Om man vill ha en lite mer sluten yta så kolla på Stefans Pålssons inlägg om Edmodo, det kanske är något för er? http://omvarld.blogg.skolverket.se/2008/09/05/mikrobloggtjanst-skraddarsydd-for-larare-och-elever/

 • 2009-04-14 at 21:58
  Permalink

  Spännande! Tänkte på en sådan här tjänst igår, en twitter i grupp liksom. Och så skriver du om den idag…

  Men vad skiljer detta från ett traditionellt forum egentligen?

Comments are closed.