Pedagoglänkar

Pedagoglänkar är ett nytt strålande initiativ av RICHWORKS, som också står bakom självaste Pedagogbloggar. Det är en tjänst för… ja vad kan det heta på svenska …. sociala bokmärken.

Idén är busenkel. Du registrerar dig. Lägger in dina favoritlänkar med en kortkort beskrivning och de taggar (beskrivande ord) du tycker passar för dem. Om du väljer att göra länken publik (det är standardinställningen) så kan alla andra se din länk. Och du kan se alla andras publika länkar.

Om många nappar på idén kommer vi tillsammans att bygga Sveriges bästa länkresurs för pedagoger i ett litet nafs. Kom igen!

pedagoglankar

Richard utnämns härmed till… hmmm.. hedersskåning! Vill du vara det :-)

6 thoughts on “Pedagoglänkar

 • 2008-09-09 at 14:17
  Permalink

  För mig är det omöjligt att säga hur länge Pedagogbloggar och Pedagoglänkar kommer att finnas. Men så länge dessa pedagogiska webbverktyg fyller ett syfte och används av pedagoger kommer jag fortsätta att lägga ner otaliga timmar på dem.

  Det finns inte och kommer heller aldrig finnas något kommersiellt vinstsyfte med varken Pedagogbloggar eller Pedagoglänkar – det har jag skrivit i sten :-)

  Richard Westerberg
  Ansvarig för Pedagogbloggar och Pedagoglänkar

 • 2008-09-08 at 11:24
  Permalink

  Det är en väldigt klok fråga att ställa sig om alla onlineresurser. Internet vimlar numera av fantastiska gratistjänster som är oerhört användbara i skolan. Det finns inga garantier att någonting finns kvar eller ser likadant ut om ett år. Allt förändras och utvecklas så snabbt. Jag tycker det vore väldigt synd att missa en massa användbara resurser bara för att man inte vet om det kommer att funka längre fram.

  Vad gäller just RICHWORKS så vet jag att det är Richard Westerbergs företag. Och Richard har jag ett enormt förtroende för. Pitebo, hedersskåning och hedersbohuslänning är han. :-)

  Sen är det ju alltid klipskt att inte lägga alla ägg i samma korg, om det går att hitta en korg till. På just Pedagoglänkar kan du göra så här:
  1. Logga in på ditt konto
  2. Välj menylänken Profil
  3. Välj att du vill exportera dina länkar som XML.

  Gör det lite då och då, så har du en fil som innehåller en backup av dina länkar. Den kan du öppna i Excel och då har du alla adresser och all information du skrivit in om länken. Om – mot förmodan – något skulle hända så Richard inte har möjlighet att driva Pedagoglänkar längre så kan du skaffa dig ett konto på en annan länktjänst som kan importera xml-filer.

 • 2008-09-08 at 08:20
  Permalink

  Hej, har precis kommit igång och testat pedagogbloggar, och är imponerad. En supertjänst helt enkelt. Just nu funderar jag på att lägga upp en strategi för lärare på en hel skola. Tänker mig att de ska kunna bygga upp ett gemensamt arkiv av resurser som kan användas av skolans elever och kollegor. Eftersom pedagoglänkar är så busenkelt så skulle det inte vara nåt problem att få till. Men jag är lite orolig för följande scenario, Tänk om sajten läggs ner, eller försvinnet? Vad gör vi då? Vet du något om RICHWORKS som ligger bakom? Är jag bara orolig i onödan?
  /Lena

 • 2008-08-31 at 11:38
  Permalink

  Oj! Många hedersomnämningar nu :-) Tack!

  Jag säger som Ugglemamma:
  Om många nappar på idén kommer vi tillsammans att bygga Sveriges bästa länkresurs för pedagoger i ett litet nafs. Kom igen!

 • 2008-08-29 at 04:58
  Permalink

  Klart jag hänger på! Börjar fylla i helgen (hm, det kan man nog tolka på fler sätt, jag ska ju på kräftskiva…). Bra ide´richworks! Du kan få bli hedersbohusläning också om du vill!

 • 2008-08-27 at 17:44
  Permalink

  Pitebo som är hedersskåning, kan det funka? Förmodligen, så varför inte! Tack så mycket :-) Jag är hedrad av de snälla orden och utnämningen.

Comments are closed.