Photoshop Express

Jahapp, nu finns äntligen Photoshop Express i en betaversion. Öppen att testa! Det är evigheter Adobe började flagga för tjänsten, så det var med viss spänning jag provade.

Tyvärr, är jag lite besviken. Jovisst! Det är snyggt och prydligt. Lättanvända funktioner och ett läckert gränssnitt där man kan se vad som ska hända med ens bild redan innan man valt och där man kan ändra i flera steg och se vad man ändrar tillbaka till. Det finns också en ganska snygg albumfunktion för att dela med sig av bilder.

Mynta i Photoshop Express
Här kan jag se hur olika korrigeringar av vitbalansen kommer att påverka min bild.

Men jag hade förväntat mig mer, efter all denna väntan. Photoshop Express kan funka som ett enkelt och lättanvänt basprogram för den som bara vill göra grundläggande justeringar av sina foton. Men Picnik, som har funnits ett bra tag, är nästan lika lätt att använda och har många många fler funktioner och skoj finesser. Och letar man efter ett onlineverktyg som funkar som Photoshop så är Aviary Phoenix det tveklöst bästa jag testat.

Nåväl, Adobe brukar göra bra grejer och detta är bara en beta. Det kan hända massor. En grundlig presentation av Photoshop Express, i form av femton filmer, finns på www.photoshopexpresstechniques.com.

Att registrera ett konto är gratis och man får 2 GB utrymme för sina bilder. Vill man inte registrera ett eget konto (… eller om man skäms över att låtsas vara amerikan – det är det enda land som går att välja i registreringen…) så går det bra att testa funktionerna i alla fall genom att klicka på knappen Test Drive på inloggningssidan. Då kommer man rakt in och kan prova bums.

Mynta fixad i Picnik
Samma söta valp, men efter en runda i Picnik. Där finns till exempel soft focus-effekt, rundade hörn och små gulliga stickers att lägga på sina bilder. Mycket roligare! Och när jag är klar med min bild kan jag lätt ladda ner den i den storlek jag vill ha. Valpen heter för övrigt Mynta och flyttar hem till oss om två veckor!