Prezi

Presentationsverktyget Prezi har fått en hel del uppmärksamhet på sistone. Det är uppfriskande och samtidigt lite förvirrande, med ett annorlunda sätt att tänka kring presentationer. Du bygger liksom hela din presentation som en enda bild, och sedan visar du den genom att zooma in på olika nivåer och platser i presentationen. I och med att ”bilden” byggs i vektorformat går det att leka med olika storlekar och rotationer hur mycket som helst utan att tappa i kvalitet.

Det var inte helt lätt, tyckte jag, för Prezi har en helt egen typ av meny. Men efter att ha sett introduktionen Learn Prezi in 4 minutes och några filmer gick det bra att komma igång. Introduktionen ger dessutom en bra bild av några av de saker du kan göra med Prezi.

Jag testade att kombinera Prezi med mitt skärminspelningsprogram och lite musik från Jamendo för att göra en kort film om min arbetsplats. Egentligen tänkte jag haft fler nivåer på storlekar för att berätta mer om vad vi gör, men juts då tog tålamodet med detaljer slut. Det får bli en annan dag. Det är försås superenkelt att bygga vidare i presentionen på Prezi en annan dag. Det går också att bjuda in fler redigerare och att ladda hem presentationen tillsammans med en offlinevisare om jag vill visa den där jag inte har tillgång till Internet.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/aDVvz-5Ukt0″ width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Många har bloggat om Prezi på sistone, bland annat Jane, Henrik och Jonas.

4 thoughts on “Prezi

 • 2009-05-15 at 15:32
  Permalink

  Äntligen har jag slagit in paketet och skrivit på adressen :-) – nu är det bara till att posten gör sitt också :-)

 • 2009-05-03 at 21:19
  Permalink

  Oj vad snyggt Prezi bäddar in! Det har jag inte testat ännu. Jag var faktiskt inne och tittade på er presentation nu i eftermiddags. Ni ligger (åtminstone idag) bland toppträffarna på Prezi Showcase – http://prezi.com/showcase/
  :-)
  Och vad spännande med en ickedigital grej :-) Det ser jag fram emot! Jobbadressen är:
  Åsa Kronkvist
  Högskolan Kristianstad
  291 88 Kristianstad

 • 2009-05-03 at 20:37
  Permalink

  Jag drömmer om en interaktiv tavla som har all Prezis förtjänster (+ en och annan färg och penna till) – Bäddade in en Prezi i vår Google sites och tycker själv att det blev jättesnyggt (synd att servern de har är lite långsam…)

  http://sites.google.com/site/epedagogik/e-mentorernas-material/PresentationiPrezi

  Ps. Har förresten en present till dig som jag tänkte skicka om du ger mig adressen – det var Ulrika på Skoldatateket i Södertälje som tyckte att vi (jag) skulle ge dig det här (en hemlis) eftersom vi haft så mycket nytta av dina tips! Grejen har ju mycket med skola att göra så kanske bäst att skicka den till jobbet ditt :-) – men som sagt var den är inte digital…

Comments are closed.