Radiowaves och NUMU

Gratis är gott, tycker jag, men en och annan betaltjänst kan jag bli imponerad av. Radiowaves – www.radiowaves.co.uk – är en poddtjänst för skolor, som ser riktigt trevlig ut. Och vill man inte betala för ett konto kan man i vilket fall som helst lyssna gratis. Skolorna är organiserade i kluster och stationer som gör det lätt att hitta teman. Varför inte till exempel prenumerera på stationen I’ve Got Something To Say, och få en hel massa autentiska ljudreportage att lyssna på tillsammans på engelskan.

NUMU – www.numu.org.uk – är en webbplats för att lägga upp sina egna låtar. Ja, som My space eller nåt, men i en mer skyddad miljö. Ser också väldigt bra ut! Vill man som skola bli medlem är det en avgift, men brittiska tonåringar (inga andra!) kan bli medlemmar gratis. Kvalitén på materialet är fantastisk. Lyssna till exempel på Connecting Youth, ett iEarn-projekt från Sierra Leone där unga människor sjunger och rappar om viktiga ämnen.

Och så en stor suck på det privata planet. Sta’n är några centimeter från en översvämning, men vår provisoriska vattenledning har frusit så vi har inget vatten alls. En knapp liter lyckade jag få att droppa fram under en timme, så det blir i alla fall kaffe.