Screenr

Screenr är ett riktigt litet fynd som gör det vansinnigt snabbt och enkelt att spela in korta skärmfilmer. Tjänsten är kopplad mot Twitter, så du behöver ett Twitterkonto för att det ska fungera.

Gör bara så här:

  1. Gå till screenr.com
  2. Logga in med ditt Twitterkonto
  3. Klicka på recordknappen. Ställ in din mikrofon och dra rutan till önskad storlek.
  4. Bläddra fram en ny flik eller ett nytt program och placera det så det hamnar inom ramen.
  5. Spela in.
  6. Skriv en kortkort text och skicka.

Visps skickas din text tillsammans med en länk via Twitter. Om du vill kan du dessutom ladda hem din inspelning eller skicka den vidare till YouTube. Så här blev min testinspelning (som presenterar Screenr):

För mig, som ofta behöver göra korta små filmer om hur olika saker fungerar på datorn, känns detta som en riktig vinst. Det är just snabbheten som imponerar stort på mig.

Men man måste förstås inte bara göra filmer som handlar om program på datorn! Tänk till exempel vilken finfin filmsamling en grupp elever skulle kunna göra genom att prata in korta texter till olika fotografier. Växter, djur, länder, kemiexperiment, slöjdalster – allt går att göra film om!

screenr

Ulla-Karin

Detta måste testas!

Har du någon aning om ett bra gratis filmredigeringsprogram? Det börjar ju köpas in digitala videokameror med minneskort i förskolor och skolor och jag blir genast matt när jag tänker på filmredigering i Moviemaker med filmaterial från sådana videokameror. DET KRÅNGLAR – minst sagt! (har suttit med detta vid ett flertal tillfällen förra terminen och varit mkt frustrerad…) Det är .modfiler som inte är kompatibla med Moviemaker och som då måste konverteras om osv. Det blir för många steg tycker jag, och dessutom har det krånglat ändå, trots konverteringen, på många olika nyckfulla sätt…