Skriv 50 låtar på 90 dagar

Internet är fullt av fantastiska grupper och utmaningar. På The 50 Song Challenge är utmaningen att skriva 50 låtar mellan den fjärde juli och första oktober. (Ja just det, det är fortfarande tre veckor kvar för den som känner sig sugen idag…) Det finns faktiskt flera som redan har lyckats.

Och utmaningen kunde vara perfekt för en blogg eller wiki i ett skolprojekt.

  • Hitta på 50 rimmade verser på 90 dagar
  • Genomför 20 experiment på två veckor
  • Res jorden runt på 80 dagar
  • … eller nåt….

The 50 Song Challenge hittade jag därför att Jane Knight tipsade idag om Ben Walkers roliga sång You’re No One If You’re Not On Twitter. Sången kan laddas hem på Bens sida på The 50 Songs. Där kan du också läsa texten. Eller titta på den direkt här nedanför:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/dYP-wBaqQAI" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Fotnot ett: Rolig är den, sången. Men lite nervös gör den mig. Jag finns inte på Twitter…. allt det andra har jag gjort… men just Twitter… jag trodde att den flugan skulle blåsa över så snabbt. Och nu är jag no one. Finns det verkligen någon därute som vill veta vad jag gör ideligen???

Fotnot två: Jaja, 50 låtar på 90 dagar är nog bra. Men Kalle är ännu bättre. Han har hållit ut i låååångt mycket mer än 90 dagar och fyllt ett helt arkiv med musik.

Fotnot tre: Det är snart ett år sedan jag upptäckte Jane Knight, häpnades och utsåg henne till föredöme. Och åjo, det är fortfarande åt det hållet det lutar. Ganska många av tipsen här är för övrigt inspirerade av Jane. Så, om du tycker jag bloggar för slött eller sällan – Jane’s E-Learning Pick of the Day är allt du kan önska.