Skype 4

Skype har kommit i version 4, och det verkar vara en strålande uppgradering. Huvudnyheterna är det utlovas större videofönster och bättre ljud, men det har jag egenligen inte provat ännu.

Det jag först av allt blev glad av är att det nu är enormt enkelt att skapa grupper för gruppsamtal och gruppchatt. Personer jag ofta vill samarbeta med lägger jag upp som grupp, och då kan jag med bara ett dubbelklick nå dem alla samtidigt.

Det som förbryllade mig mest var hur jag skulle hitta det som kallas kompaktläge. I nya Skype är standardinställningen ett ganska stort fönster, där vännerlistan och det aktuella samtalet visas bredvid varandra. Jag föredrar det gamla utseendet, där varje samtal är ett separat fönster. Oj vad jag letade bland inställningarna för att hitta det. Till sist kom jag på det! I övre högra delen av programfönstret finns en fjärde knapp, förutom de tre som alltid brukar finnas. Ett klick på den delar programmet i flera fönster, och ett nytt klick sätter samman det igen. Superenkelt och vansinnigt smidigt – nu när jag väl hittat knappen.

skype4

Min första grupp. Här jag starta gruppchatt, ringa gruppsamtal och se gruppens historik.