Språklekar på nätet

Det måste finnas hur många språklekar som helst att leka med hjälp av nätet. Här har jag tagit mitt fullständiga namn och kört det genom anagramgeneratorn på www.arrak.fi/sv/ag och sedan resultatet därifrån genom min kära www.wordle.net.

This is me - ord ur anagram av mitt namn

Det skulle ju gå att ägna hur mycket tid som helst åt att fortsätta språka och arbeta med bara denna bild.

  • Vad betyder diakroniskt? Indikator?
  • Var ligger Karolinska? Malå?
  • Eller varför inte skriva berättelser? Vilka ligger i likkistorna? Vad var det för distraktion när diktatorn skulle avmålas? Åkte indiskorna skidor till Malå?

Låt barnen göra var sin bild av sina namnanagram att jobba vidare med. Eller låt barnet göra bilder åt hela sin familj. Eller kör någon helt annan text genom anagramgeneratorn.

Tänk vad mycket idéer bara från att klicka runt en stund. Vad leker ni för språklekar på nätet?

Åsa K

Ingela: Det är ju alldeles sanslöst hur vägar kan korsas. Tänk att en finsk anagramgenerator skapar Malå av mitt namn och att du råkar söka på det någon vecka senare. Din grovsopporskylt är toppen. Jag gick direkt till http://skyltat.se för att kolla om de hade den och såg att du skickat den dit. Way to go!
.
Anki: Håller med! The sky is the limit. (Värst vad jag är engelsk idag…

Ingela

Oj, nu när jag skulle lägga till dej i min favoritlista med pedagogbloggar här på jobbet så fanns du redan där…

Ingela

Hej Åsa

Hamnade hos dig när jag sökte på namnet på min hemort. Jag har faktiskt aldrig läst din blogg tidigare fast du ofta nämns och länkas på sidor som jag följer regelbundet. Däremot ”känner” jag dej från PIM.

Ugglebloggen lär bli en blogg som jag besöker fler gånger, kan nog nästan göra det på arbetstid eftersom jag leder ett nystartat skoldatatek.

Tittar du in hos mig får du se hur det egentligen är i Malå!

Clas

Visst är det faschinerande vad man kan göra med ett språk. Och vad tekniken kan göra… Det här var ett härligt exempel. / Clas

anne-marie

Mumma – kardemumma. Mumma – mumma återigen kardemumma. Vilket nonsensspråk – men jag tycker ju så mycket om det du gör här. A-M