Twitter

Ibland blir jag nästan lite trött på mig själv… Här har jag nu gått i snart två veckor och sjungit på den smittande You’re nothing if you’re not on Twitteeeer (se filmen i inlägget från 9 september), men samtidigt som jag trallat glatt har en liten obehagskänsla smugit sig på. Tänk om det verkligen är så, om jag inte är något eftersom jag inte finns på Twitter :-)

Nåja, det var ju i alla fall lätt att råda bot på. Nu finns jag på Twitter.

Twitter är alltså en mikrobloggningssajt – varje bloggning kan vara max 140 tecken – och idén är att den samtidigt funkar som en community eftersom du kan se dina kompisars tweets i en samlad lista och kommentera dem.

Det skulle till exempel kunna vara användbart för den som handleder lite äldre elever som jobbar mycket på egen hand. Med Twitter blir det enkelt för alla att lämna små korta meddelanden om vad de sysslar med. (Jag VET att jag nyligen såg en liknande tjänst som riktar sig direkt till skolan, men just nu hittar jag den inte. Visst var det någon som bloggade om det häromveckan? Nån som vet?) Edit: Jag kom på det. Kolla kommentaren.

Eftersom jag inte hittade någon enda av mina kompisar på Twitter testade jag lite andra möjligheter. Det går till exempel utmärkt att lägga in sina senaste tweets i en widget i bloggen. Därför finns just nu rubriken Vad gör Åsa längst ner i min meny till höger. (Än har jag inte bestämt om den ska vara kvar där.) Det gick också bra att knyta samman Twitter med Facebook, så nu kan jag låtsas att jag är aktiv på Facebook genom att uppdatera statusen via Twitter :-)

Det går också utmärkt att uppdatera Twitter via sms. Lite dyrt i längden blir det dock, för man måste skicka till ett brittiskt nummer, och då tar min operatör 2,50 per mess. Men det skulle kunna vara en strålande grej på till exempel en klassresa. Tänka sig så skönt för oroliga föräldrar om de kan få korta rapporter två-tre gånger om dagen. (Dagen var toppen. Allt är lungt. Alla elever sover….) Någon annan dag ska jag kolla om det funkar via Skype.

twitter
Twitters startsida. Lägg märke till länken Watch a video. Där finns en av de där supercoola Common Craft-filmerna.

8 thoughts on “Twitter

 • 2009-05-31 at 11:13
  Permalink

  Jaa, Rickard – en svensk version vore perfekt!!!

 • 2008-12-17 at 01:59
  Permalink

  Kan du inte berätta hur du gjorde widgeten och hur du fick Twitter att funka ihop med Facebook?

  Tack för alla andra bra tips förresten!

 • 2008-09-22 at 20:32
  Permalink

  Vore jättespännande, problemet för min del är väl bara att alla mina pro bono projekt (Pedagogbloggar och Pedagoglänkar) tar mer och mer tid i anspråk. Men samtidigt är det ju så roligt så kanske… vem vet vad som händer?

Comments are closed.