Twittertrick – på begäran

Jag fick en fråga om mina Twittertrick, så här kommer de.

Lägga till Twitter i bloggen
Jag använder en badge från twitter.com/widgets (länken fungerar bara när man är inloggad på Twitter). Det finns ett par olika att välja på, beroende på var den ska användas. För den här bloggen, som är WordPressbaserad, har jag använt den som heter ”Other – HTML widget”. Då fick jag en HTML-kod som jag klistrat in i en textwidget i designläget i WordPress.

Uppdatera Facebookstatus med Twitterstatus
Det går att få hjälp att ställa in så Facebookstatusen uppdateras från samma ställe – twitter.com/widgets. Jag har för mig att jag gjorde det inifrån Facebook istället, men tricket är i alla fall att använda en applikation för Facebook som hämtar in Twitterstatus.

Och varför är detta praktiskt?
Det fina i kråksången är att efter att jag gjort de här inställningarna så kan jag uppdatera flera webbtjänster samtidigt genom att skriva på ett enda ställe. Någon minut efter att jag skrivit på Twitter så syns det på bägge mina bloggar och på Facebook.

Själva Twitterskrivandet blev enormt mycket mer praktiskt efter att jag började använda webbläsaren Google Chrome. Där har jag loggat in på Twitter och sedan valt att skapa en programgenväg. Därmed fick jag en genväg på mitt skrivbord rakt till skrivrutan på Twitter. Det går på nolltid att uppdatera.

google-chrome-twitter

2 thoughts on “Twittertrick – på begäran

 • 2009-01-20 at 22:18
  Permalink

  Hej!

  Visst är det kul med Twitter, Flock som browser använder jag, också mycket bra och lätt att hålla koll på uppdateringar.

 • 2009-01-02 at 15:05
  Permalink

  Hej och tack för beskrivningen. Ska försöka få till det där nu.

  God fortsättning och tack för en jättebra blogg!

Comments are closed.