Vad gör föräldrarna på nätet?

Det går ju inte att bli glad av att läsa om barn som har det jobbigt, men ändå blir jag glad över hur KPwebben vänder perspektivet i den eviga frågan Vad gör de på nätet?

Vem mer än KP kan komma på att ställa frågan:

Kan man kräva att ens föräldrar ska berätta vad de gör på nätet? Precis som föräldrar ibland kräver att barnen ska göra det?
– Man kan aldrig kräva att få veta precis allt. Det tycker jag inte att föräldrar kan göra heller. Däremot är det viktigt att mamma eller pappa ger ärliga svar om man frågar. Man kan fråga om de kan visa vad de gör på internet. Att visa upp de olika världar man rör sig i är ett sätt att mötas.

(Josefine Antonsson på KP frågar, Thomas Jonsland på BRIS svarar)

Go KP!! Alltid med barnens perspektiv i fokus!

3 thoughts on “Vad gör föräldrarna på nätet?

 • Pingback: RICHBLOG » Jag tog mig en funderare…

 • 2008-05-14 at 16:11
  Permalink

  Intressant perspektiv!

  Min äldste son går i 4:an och raderar sina SMS, för att inte lillebror ska läsa dem. När jag hjälpte till med att fixa inställningarna (med å, ä och ö som inte fungerade) så skojade jag och sa -Att nu kan ju inte mamma heller se vad du har för dig.
  -Men mamma, jag måste faktikst ha ett privatliv, uttryckte sonen.

  Jag tror att man måste ha ett sunt förhållande till sina barns internetvanor. Vara en intresserad förälder och hålla den etiska diskussionen vid liv vad gäller internet, som med precis allt annat vi möter i samhället. Visa på vilka val vi gör och varför vi väljer bort vissa sidor eller communitys.

 • 2008-05-14 at 11:11
  Permalink

  Har aldrig tänkt utifrån det perspektivet, men när jag läser det så är det ju självklart! Ska ta med detta i mina kommande föreläsningar och utbildningar. Tack.

Comments are closed.