Widgets i din meny

Bloggar du på Pedagogbloggar eller någon annan WordPress-baserad tjänst så kan du skapa dig exakt den sidomeny du vill ha med Widgets. Det är bara att dra upp de menyelement du vill använda till din meny.

Många av menyelementen går också att anpassa genom att du klickar på Widgetens lilla inställningsruta.

widgets

Ett par av mina favoriter är:

 • Recent Comments, som visar de senaste kommentarerna i bloggen. På egenskaper kan du bland annat ställa in hur många som ska visas.
 • Categories, som visar dina kategorier. På inställningarna kan du ställa in hur de ska visas, till exempel om det ska visas hur många inlägg som finns i varje kategori.
 • Text, där du kan lägga in en text som du vill ska finnas med i sidomenyn. Det går bra att lägga in HTML-formaterad text.

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar när du är klar. (Den är delvis dold av en av mina pratbubblor.)

5 thoughts on “Widgets i din meny

 • 2008-03-05 at 17:39
  Permalink

  Toppenbra!
  Tack!

 • 2008-03-05 at 17:04
  Permalink

  Nu blev det svårt :-) Jag ska kolla in din post om ”Photoshop”, provköra det 30-dagarsex av ”CS3” som jag laddat ner och sen ska jag ta mig en rejäl funderare.

  Kanske jag får satsa på ”Elements” tills dess att jag vet hur min framtid ser ut *tänker, tänker, tänker*.

  Tack!!

 • 2008-03-05 at 12:42
  Permalink

  Richard – Tack! Du är riktigt duktigt ovärderlig du med :-)

  Maria – oj, detta är en fråga som på sätt och vis har flera svar. Du ska få två:

  OM ditt mål är att bli riktigt bra på grafisk design och kunna förverkliga ALLA dina idéer så är det ”stora” Photoshop du ska lära dig, helst version CS3. Särskilt bra är det om du lär dig den version av Photoshop som är parallell till din version av Illustrator. Särskilt i de nyaste versionerna går Photoshop och Illustrator hand i hand. De är en del av samma programpaket och du kan göra vissa saker i Illustrator och andra i Photoshop och sedan kombinera bilderna. Men – programmen är DYRA. Som studerande ska du dock ha rätt till studentrabatt, men jag kan inte just nu reda ut hur det fungerar.

  OM du vill ha ett riktigt bra och prisvärt program för bildbehandling med massor av användbara funktioner så ska du satsa på Elements 6.0. Det finns på svenska, det finns bra inbyggda guider och det finns roliga kreativa verktyg. Det har dessutom en koppling till Premiere Elements (videoredigering), om du är intresserad av att köpa det också. Men ibland kan du råka ut för att verktygen inte riktigt räcker till för att göra exakt det du önskar. Då får du göra det som går att göra, och det brukar bli bra det med.

  Slutsats? Jag rekommenderar Photoshop Elements för alla hemanvändare och för alla som vill arbeta med bilder tillsammans med barn, men ”stora” Photoshop för dig som vill arbeta professionellt med bilder.

  Det finns en fantastisk resurs om Photoshop. Jag lägger in det som en ny post.

 • 2008-03-05 at 10:48
  Permalink

  Halloj :-)

  En helt annat fråga – jag pluggar ju i Kristianstad nu (distans – skittufft!! Grafisk design var ju inte direkt något jag pysslat med tidigare….).

  Sliter i Illustrator (engelsk version). Ska nu lära mig Photoshop också. Undrar då bara om det skiljer väldigt mycket på Photoshop och Elements (som jag såg att det fanns en liten manual kring på Multimediabyrån). Jag vet nämligen inte om jag efter min 30-dagars-trial-period ska ladda ner kommunens Photoshop 6.0 (gammal men svensk), använda den jag fått av en kompis (7.0 engelsk…. jobbigt) eller om jag helt enkelt ska köpa in Elements 6.0 privat!

  Tacksam för tips. Behöver lagerpaletter och liknande.

  //Maria

 • 2008-03-05 at 08:34
  Permalink

  Du är ovärderlig på Pedagogbloggar! Tänkte bara berätta det om du inte redan har förstått det.

Comments are closed.