Wildlife Filmmaker

National Geographics Wildlife Filmmaker kan man leka med fantastiska filmklipp av djur och kombinera dem med djurläten, musik och egna texter till små filmer.

Wildlife Filmmaker

Det är ett synnerligen begränsat filmverktyg. Så vitt jag kan se kan man till exempel inte klippa i klippen, utan de får användas som de är. Men väldigt roligt att greja med en stund och de små djurfilmerna är fantastiska. Och även om verktyget är begränsat så är det samma sätt att tänka i tidslinje med spår som i de flesta andra filmredigeringsverktyg, så visst skulle det kunna vara ett första steg i redigeringskonsten.

Den sorgligaste begränsningen är att man inte tycks kunna spara ner sin film. Väljer man Save my film så sparas den bara på National Gepographics server och man får en kod så man kan hitta den igen.

Lättaste sättet att hitta filmen igen tyckte jag var att välja Share my film och maila länken eller lägga till den i del.icio.us. (För del.icio.us krävs att man har ett konto där samt att man tillåtit popups från National Geographic.)

Så här blev min film om elefanter >>
(låt sidan ladda klart helt så kommer filmen, klicka sedan på playknappen)

One thought on “Wildlife Filmmaker

 • 2007-12-12 at 20:37
  Permalink

  Verkar jättekul! Jag ska ta en titt om en stund.

  Detta kan säkert vara en bra grej för att förstå ”tänket” i filmredigering.
  I våra s.k. Lärmit-klassrum (utrustade med duk, kanon, dator, ljudanläggning) kan man tänka sig att eleven, klassen eller gruppen gör en film och att eleverna sedan mailar länken till t.ex. sina föräldrar.

  Tack för tipset!

Comments are closed.