Windows Live Movie Maker

Om du har Windows Vista kan du hämta nya Windows Live Movie Maker gratis på download.live.com/moviemaker (fungerar inte på XP eller tidigare).

Programmet verkar vara som bäst om man ”bara snabbt vill göra något kul”. Det är lätt att komma igång och lätt att lägga på en massa skojiga effekter. Det finns zoomningar och panoreringar, snurrande och gungande bild och en massa annat. Automoviefunktionen gör att det blir ett snyggt bildspel av en katalog med foton på nollltid. Det går också att publicera till YouTube direkt inifrån MovieMaker.

Däremot saknar jag – eller hittar inte – funktioner för att ha full kontroll. Jag hittar inte tidslinjen, vilket gör att klippandet för mig känns mer svårhanterligt. Jag hittar heller inte någon funktion för att spela in berättarröst, och det är verkligen synd om den är borta. (Däremot är det superenkelt att lägga till en ljudfil.)

moviemaker

På min Vistadator verkar det som om vanliga Windows Movie Maker finns kvar även efter att jag installerat Windows Live Movie Maker. Det är jag glad för.

Åsa K

Nej tyvärr. Det finns ingen musikgenerator som i PhotoStory. Och vad värre är – det finns vad jag kan se ingen möjlighet att tala in berättarröst.

Att göra bildspel till musik som man har på mp3 är däremot både lätt och roligt. Massor av effekter!

Dan Åkerlund

Kul!
… och kul med någon som håller koll på allt som dyker upp. Jag har avinstallerat Vista och det här programmet gör väl inte att jag återvänder 🙂 Däremot skulle det kanske kunna vara ett alternativ för mina studenter där jag idag lägger ut uppgifter som de skall göra i Photo Story (PhotoStory kan inte installeras på universitetets datorer eftersom de kör 64bitars XP…). Detta senare program har en musikfunktion som är mycket bra – även om den mysik som kommer ut ur högtalarna inte alltid tilltalar undertecknad … Finns det någon liknande funktion här?
mvh
/dan