Wordla med mig

Wordle – www.wordle.net – har jag skrivit om flera gånger det senaste året, och jag vet att jag inte är ensam om att älska det. Nu har jag upptäckt något jag aldrig tänkt på tidigare, och det väcker en kul idé.

När man sparar en Wordlebild i galleriet så får man skriva in ett användarnamn. Men det är inget ”riktigt” användarnamn utan snarare bara en taggning så man kan hitta sin bild igen. Alltså är det lätt som en plätt att wordla tillsammans. Det är bara att hitta på ett gemensamt användarnamn och bestämma sig för att använda det när man sparar. (Enda bekymret är förstås att någon annan grupp också kan hitta på samma – och då blandas gruppernas bilder. Men det kan nog bli spännande det med.)

Så detta är alltså en inbjudan till alla som vill att vara med och wordla med mig. Gör Wordlebilder och spara dem med användarnamnet IKT i skolan (Användarnamnet måste skrivas exakt så – versaler i början och mellanslag mellan orden). Inbjudan kan tolkas hur man vill. Wordla ord du gillar eller texter som är viktgia för dig. Låt elever wordla eller lägg in planeringen för nästa tema. Wordla din avhandling, om du skrivit någon. Vill du berätta var texten kommer ifrån så gör det i kommentarrutan.

Våra gemensamma ordmoln kommer då att hamna på den här sidan

De sista två minuterna i filmen viusar hur det går till:

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/-kWqjl45qj8″ width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

PS. En annan Wordleidé: det borde vara en höjdare att göra en utvärdering med hjälp av Google Docs Formulär och sedan klistra in resultatet i Wordle. Jag ska testa det någon gång.

Åsa K

Hej Hanna,
Kanske är problemet bara att koden är bruten av radbrytningar. Så var det när jag försökte klistra in i en blogger-blogg.
Testa att kopiera koden och klistra in den i Anteckningar/Notepad eller något annat program där du kan jobba med ren oformaterad text. Ta bort alla radbrytningar och ersätt dem med mellanslag, så att det blir en enda lång rad. Kopiera sedan den raden och klistra in i kodläget där du vill ha den.

Hanna

Hej Åsa, tack för en bra blogg med mkt bra tips!
Ang Wordle, så lyckas jag inte bädda i mina wordlebilder i en blogg.
Försöker bädda in koden jag får upp, men får inte till det… Finns det ngn bra förklaring till hur man lägger ut wordlebilder direkt på egna webbsidor?
Tack,
Hanna
Gymnasiebibliotekarie i Stockholm!

vedanta

Jag la just in en, men vete fåglarna vart den tog vägen… Mediepedagogik i förskolan döpte jag den till och så klistrade jag in IKT i skolan

tinate

Naturligtvis vill man inte missa denna inbjudan. Ser att det rasslar till på sidan och att flera med mig, har lärt sig en ny funktion.
Cloud computing i dubbel bemärkelse. :)