Xtranormal

Xtranormal erbjuder ett annorlunda sätt att göra film. Du väljer en miljö och en skådespelare, och sedan skriver du helt enkelt ett manus för filmen. I manusrutan skriver du vad skådespelaren ska säga, och sedan drar du in olika typer av regianvisningar som till exempel om det ska vara helbild, halvbild eller närbild, vilket känslouttryck skådespelaren ska visa och så vidare. När du vill se din film klickar du på Action och efter en stund rullar den igång. Replikerna genereras med en talsyntes. Den finns inte på svenska, så det blir bäst att skriva replikerna på engelska (eller spanska, franska, tyska eller ett par andra språk).

Xtranormal är för närvarande i det stadium som kallas private beta, vilket innebär att det tyvärr inte går att få tillgång till tjänsten direkt. Är du sugen på att testa klickar du på Join our Beta Waiting List på inloggningssidan. Sedan är det bara att vänta tålmodigt på en inbjudan. 

xtranormal

6 thoughts on “Xtranormal

 • 2008-10-21 at 10:23
  Permalink

  Det var nog bara tillfälligt, hoppas jag. Nu funkar länken.

 • 2008-10-17 at 22:02
  Permalink

  Kan inte komma in på deras hemsida, helt tomt.

 • 2008-09-08 at 21:12
  Permalink

  Jag kollar det! Och googlar vidare. Vi hörs snart. Jag håller på med ett wikiprojekt som jag tänkte göra lite reklam för :-)

 • 2008-09-06 at 23:41
  Permalink

  Om någon vill bygga en liknande tjänst som Xtranormal så har vi talet (talsynteser) för 19 olika språk. Konceptet med talsättning av filmklipp har använts i några reklamkampanjer. Aftonbladet och Lunarsstorms sajt inför förra valet hade dockor i en talarstol som framförde det man skrev in. Kampanjen fick fina priser och vi levererade talet. Nu senast var det Coke Zero som hade en kampanj där man fick hitta på nya repliker till gamla svart-vita filmklipp där vi levererade talet. Läs mer om tjänsten SpeechMachine på vår webbplats http://www.voice-corp.com/se/speechmachine.html

 • 2008-09-06 at 20:36
  Permalink

  Oj, detta var inte ALLS mitt område (och ändå har jag till min stora glädje nyligen fått arbetsrum bakom hyllan med databöcker i vårt bibliotek…)

  Koha kanske?? http://www.koha.org/ Det är i alla fall det jag får toppträffar på när jag söker på bibliotekssystem open source.

  Eller så är jag alldeles ute och reser. Vi får nog hoppas på input från läsare :-)

 • 2008-09-06 at 18:53
  Permalink

  Hej – igen!

  Jag har suttit ett tag och googlat kring en fråga som jag inte lyckas hitta. Förmodligen dålig sökteknik!

  Jag letar efter ett program som kan användas för att organisera böcker i ett skolbibliotek – dvs ett program som klarar av streckkoder och i vilket man kan lägga in/skjuta av om man lånar osv. Vi har ett STORT behov av detta på vår skola.

  Har du hört talas om något sådant? Eller om någon annan läser den här kommentaren så är jag väldigt intresserad av detta.

  Lördagshälsningar från mig.

Comments are closed.